Livestream

Presentatie livestreamen?

  • Wij nemen alle zorgen uit handen!
  • Volg de presentatie live!
  • Zeer eenvoudig te gebruiken door de kijkers!
  • Eventueel meerdere camera’s!
  • Onbeperkt aantal kijkers!

Ondanks Coronamaatregelen tóch presenteren?

Door de huidige maatregelen rondom het Coronavirus is het momenteel niet mogelijk om een presentatie bij te laten wonen door heel uw doelgroep. Dat is vervelend, want juist nu wil je graag onder de aandacht blijven!
Met een livestream van uw presentatie kunnen de kijkers tóch uw presentatie bijwonen en eventueel ook live reageren zodat u interactie kunt opbouwen met uw publiek terplaatsen en online.

Wat is Livestream,
Livestreamen is eigenlijk het tot stand brengen van een live of rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Dit ken je bijvoorbeeld van televisie, waarbij zaken als een persconferentie, voetbalwedstrijd of nieuws live worden vertoond. Met “live” wordt dan bedoeld dat dit op het zelfde moment vertoond wordt als dat het plaatsvind.

Voor een livestream worden er camera(’s) op locatie geplaatst en wordt er een internet verbinding tot stand gebracht. Zo kunnen de live beelden worden verzonden naar de kijkers. Doordat er op locatie ook techniek voor de regie aanwezig is, kunnen de beelden worden gecombineerd met bijvoorbeeld foto’s, powerpoint presentaties of eerder opgenomen interviews of video’s. Dit maakt livestreaming heel geschikt om – voor diegenen die niet bij het evenement aanwezig zijn – een erg complete en realistische indruk te krijgen van wat er gebeurd. 

Waar kan de livestream door de kijkers worden bekeken?
Meestal gebeurd dit op een afgeschermde website, zodat de livestream niet zomaar voor iedereen zichtbaar is. Maar in sommige gevallen kan het ook wenselijk zijn om de uitzending openbaar te doen. In dat geval wordt er bijvoorbeeld gekozen voor platforms als Youtube of Facebook, zodat iedereen die dit wil, de uitzending kan volgen.

Hoe werkt het voor de kijkers?
Wanneer er wordt gekozen voor een afschermde livestream, krijgen de deelnemers vooraf een email met daarin een link. Ze hoeven niets te installeren op hun laptop, tablet of telefoon, maar kunnen rechtstreeks naar de website om in te loggen en daar te kijken.
Wanneer er wordt gekozen voor een openbare uitzending, kan gebruik worden gemaakt van platforms als Facebook of Youtube. Men kan dan bijvoorbeeld op social media aankondigen dat er een livestream zal worden uitgezonden, waarbij men dan de link deelt waarop de livestream te zien is zodra deze is begonnen. Uiteraard kunnen de beelden ook worden opgenomen, zodat de uitzending uiteindelijk ook nog terug te zien is.
Wat is onze service?
Vooraf bespreken we uiteraard jullie wensen met betrekking tot de getoonde beelden. Bijvoorbeeld een powerpoint presentatie tijdens een zakelijke presentatie en de presentator. (hierbij is het overigens ook mogelijk om dit “split screen” te tonen, zodat de kijker zowel de presentatie als de spreker ziet). 

Met een livestream van uw presentatie kunnen de kijkers tóch uw presentatie bijwonen. Wij nemen graag alle technische zorgen uit handen om dit op een kwalitatieve manier mogelijk te maken.